Historiek

De sportdienst richtte in 1986 in samenwerking met de Vlaamse Turnliga (nu Gymfed)   enkele turnlessen in voor de inwoners van Herk-de-Stad. De kleuters en het lager onderwijs kwamen aan bod.

Aangezien er op dat ogenblik geen mogelijkheid was om te turnen in Herk-de-Stad kende men een grote opkomst. Dit succes mocht toch niet verloren gaan, dus werd er naarstig gezocht naar enkele vrijwilligers om in samenwerking met de sportdienst een turnclub op te richten.

Het eerste jaar konden de kleuters en de kinderen van het lager onderwijs turnen op zaterdagnamiddag.

Aantal leden : 83

De club groeide elk jaar, de vraag rees om ook iets voor de dames te organiseren: zo ontstond er een groepje dames toestelturnen en dames jazz.

Door de jaren heen doorliepen we verschillende andere disciplines (hip-hop, aerobic,…)om zo te komen tot het huidige body-control, dit is een conditietraining op muziek met vooraf een degelijke opwarming en nadien een cooling-down. De lessen vinden plaats op maandagavond in de sporthal van Schulen, zowel voor de vrouwen als voor de mannen.

In 2004 zag de sportdienst nog een groot gat in het sportaanbod, daarom werd besloten om een initiatiereeks dans te organiseren voor de Herkse jeugd en dit met grote aanhang : 60 dansers namen deel.

Daarna kreeg de turnclub de vraag om de groepen dans ook op te nemen bij de turnclub.

En dus kunnen kinderen van 5 tot 9 jaar ook dans volgen op dinsdagavond in 2 leeftijdsgroepen.

Ook onze turnclub volgt de nieuwste tendensen op de voet. Sinds enkele jaren richten wij ook rope skipping in, dit is een vorm van touwtje springen met moeilijke trukjes, in 2 touwen, met 2 springers,…

Twee jaar geleden kreeg de sportdienst de mogelijkheid om een maxi-trampoline tijdens de wintermaanden te stockeren, waar de turnclub gebruik van maakte om een 20-tal lessen trampolinespringen aan te bieden.

Zoals je ziet, kan je bij de turnclub terecht voor tal van activiteiten. Momenteel telt onze club 150 actieve leden.Ons bestuur, waar natuurlijk altijd nog nieuwe mensen welkom zijn, telt 11 gemotiveerde, hardwerkende leden, waaronder onze 6 lesgevers.